Доказано: Това са двете кръвни групи на столетниците!

https://zdravno.net/bolesti/dokazano-tova-sa-dvete-kravni-grupi-na-stoletnicite/125116 Zdravno.net
Доказано: Това са двете кръвни групи на столетниците!

Всеки мечтае да живее дълъг живот, но да е здрав, жизнен и да страда от по-малко болести

Учените са установили, че кръвната група влияе на продължителността на живота.

При тези две кръвни групи хората най-често доживяват до сто години

Здравословното хранене, отказването от лошите навици, спортуването може също да удължи живота ни.Но учените вече са доказали категорично, че кръвната група също влияе на дълголетието.

Според медицинската статистика най-много хора, доживели столетие, са от кръвна група О, както и от втората кръвна група-А.

По-малко столетници са констатирани при хора, които били с останалите кръвни групи-В и АВ.

Генът на дълголетието наистина било заложени при хора с първите две кръвни групи, като засега няма научно обяснение на този феномен.

Кръвната група влия освен това и на предразположението ни към определени заболявания. Учените са доказали, че хора с О-ва кръвна група по-често страдат от инфаркт.А тези, чиято кръвна група е А боледуват повече от вирусни заболявания от останалите хора.

Ревматизмът  е най-честата болест при хора, които са с В кръвна група. Тези, които притежават четвъртата кръвна група или АВ много повече са покосявани от деменция от останалите хора.

Източник: Здраве.то

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.