Два чая държат високия холестерол под контрол

https://zdravno.net/bolesti/dva-chaya-darzhat-visokiya-holesterol-pod-kontrol/111563 Zdravno.net
Два чая държат  високия холестерол под контрол

Високият холестерол е много вреден

Той може да причини дори и инсулт, щом не се лекува.Както и на различни сърдечни болести. Дори малко да бъде завишен той, може да навреди на нашето здраве.

Повишаването на холестерола може да е в резултат на нездравословен начин на живот, както и на неправилното хранене, липса на редовни упражнения, застоял начин на живот. Затова трябва да се движим редовно, както и да приемаме необходимите хранителни добавки, които снижават опасния холестерол.

Но освен лекарства, има два вида чай, които държат високия холестерол под контрол.Резултатите са направени на базата на различни научни изследвания.

Черният чай може да намали риска от различни опасни сърдечни болести.Той носи още ползи за тялото, като засилва имунитета, пази бъбреците от болести, изхвърля токсините от тялото.

Другият чай, който снижава нивата на „лошия“ холестерол това е зеления чай. Това се дължи на различните оксиданти в него.Тези два чая намаляват нивата на холестерола само за дванадесет седмици.

Затова експертите препоръчват редовно да консумираме тези два чая, за да снижим до нормални граници, лошия холестерол.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.