Два симптоми алармират за рак на стомаха

https://zdravno.net/bolesti/dva-simptomi-alarmirat-za-rak-na-stomaha/52038 Zdravno.net
Два симптоми алармират за рак на стомаха

Ракът на стомаха трудно се диагностицира

Това заболяване е сред най-честите тумори. Той често протича „тихо“, без определени симптоми. И едва при напредване на болестта се установяват. Или когато карциномът обхваща съседните органи.

Най-важните причини за възникване на болестта са генетични предразположения. Рак на стомаха може да ни докара и неправилното хранене. В тази връзка, за да се предпазим, спецовете съветват да хапваме повече салати, сезонни плодове, цитруси, млечни продукти, както и доматен сок.

Да ограничим консумацията на пържени храни, прекалено солени, както и консервирани или дразнещи храни.Ограничаване на пушенето на цигари, както и на високоградусни питиета също помага да се предпазим от това опасно заболяване.

Но има два ранни симптома, по които може да се разбере, че страдате от тази опасна болест. Това е, щом по време на хранене, се появи хълцане, както и приличаща на дърпаща болка в областта на стомаха. Също затруднения в храненето и поглъщането на храната.

Това може да алармира за проблеми в стомашно-чревния тракт и задължително да се потърси мнението на специалист.

Тези симптоми се проявяват на не толкова ранен етап на болестта, все пак предупреждават експертите.

Затова спецовете съветват моментално да се направят компетентни прегледи, за да се установи истинската причина за възникване на признаците.

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.