Ето защо не трябва да слагаме мед в горещ чай!

https://zdravno.net/bolesti/eto-zashto-ne-tryabva-da-slagame-med-v-goresht-chay/126922 Zdravno.net
Ето защо не трябва да слагаме мед в горещ чай!

Когато навън е студено, чаят е като балсам за тялото

Към тази напитка често добавяме мед или лимон, а може и двете. Но не трябва да допускаме тази грешка, за да има наистина здравословен ефект чаят.

Медът трябва да се добави, когато чаят изстине до 40 градуса. И разбира се, горещ чай не може да пием.

Но когато чаят ни пари, не бива да слагаме мед в него. Причината е, че тогава медът губи ценните си качества, като ензимите и антиоксидантите.

Същото се отнася и за лимона. При високата температура се унищожава ценния витамин С, който се намира в цитрусовия плод.

Ако дозата е повече, тогава рискуваме да напълнеем, защото медът е богат на фруктоза, но и на по-голямо количество глюкоза.

Някои изследвания показват, че черния чай не бива да се комбинира със захар, защото това може да увеличи заболяването от рак.

Но при зеления чай нещата стоят коренно различно. Захарта увеличава лечебните му качества, понеже катехините се усвояват по-добре.

А как действа млякото? Счита се, че млякото намалява антиоксидантите свойства на чая, но не чак толкова. По-добре да се пие чай с мляко, отколкото никакъв чай.

Източник: Здраве.то

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.