Гастроентеролог посочи: Това е идеалната закуска!

https://zdravno.net/bolesti/gastroenterolog-posochi-tova-e-idealnata-zakuska/127942 Zdravno.net
Гастроентеролог посочи: Това е идеалната закуска!

Първото хранене за деня е много важно

Според гастроентеролозите съществува идеалната закуска. Тя носи огромни ползи за тялото и трябва да съчетава правилните висококачествени протеини, мазнини, както и въглехидрати.

Това са рохко сварените яйца. Те са богати на висококачествен протеин, който напълно се усвоява от организма.Белтъкът е един от най-добрите в аминокиселините. Съдържат още полезни витамини и антиоксиданти.

Тези полезни вещества са концентрирани в жълтъка на яйцето, но трябва да се консумира полутечен, без да се подлага на термична обработка.

Затова така приготвените кокоши продукти са така полезни за организма ни. Те са много полезни, защото ни спасяват от високото кръвно налягане,защитават нервната система, повишават имунитета и се борят срещу наднорменото тегло.

Източник на протеини са, необходими за изграждане на телесните клетки, от вътрешните органи до кожата, костите до косата.

Яйцата са питателни, но не са с високо съдържание на калории.Те съдържат най-важните витамини, полезни макро-и микроелементи.

Според спецовете здравословната закуска трябва да  е богата  и на ферментирали млечни продукти.Млякото е богато на витамин Д, калий, калций, необходими за поддържане на имунитета и сърдечносъдовата система.

Богати са и на пробиотици, полезни за червата. Закуската включва и здравословни въглехидрати като пълнозърнести тестени изделия и хляб, овесени ядки, каша.

Източник: Здраве.то

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.