И през лятото: Ферментиралите храни са богатство за здравето

https://zdravno.net/bolesti/i-prez-lyatoto-fermentiralite-hrani-sa-bogatstvo-za-zdraveto/135775 Zdravno.net
И през лятото: Ферментиралите храни са богатство за здравето

Не само през зимата, но и през лятото ферментиралите храни са истинско богатство за здравето

Те освежават и  разхлаждат, като носят огромни ползи за здравето. Ферментиралите храни като кисело мляко, таратор, кисели краставички и мътеница са много достъпни  у нас и истинско богатство за здравето.

Една от най-големите им ползи е влиянието върху чревната флора. Същата се състои от милиарди бактерии, които се грижат за цялостното ни здраве.

Във ферментиралите храни се съдържат пробиотици, които подпомагат за размножаване на полезните бактерии в червата.

Те са особено ценни за храносмилането, за усвояването на хранителните вещества, както и за укрепване на имунитета.

Ако чревната флора е здрава, това облекчава симптомите на раздразненото черво, намалява подуването и газовете, също така на разстройствата на червата като диария, възникнала заради употребата на антибиотици.

Пробиотиците се грижат за баланса на микрофлората, което предотвратява възпалителните болести и поддържат цялостното здраве.

Здравата чревна флора подобрява не само физическото, но и психическото ни здраве.Известно е, че чревната флора  е свързана с мозъка, което оказва влияние на настроението, психичното здраве, намалява тревожността и депресията.

Източник: Crimesbg.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.