Истина или мит: Дали с комбинацията кафе с лимон отслабваме?

https://zdravno.net/bolesti/istina-ili-mit-dali-s-kombinaciyata-kafe-s-limon-otslabvame/144082 Zdravno.net
Истина или мит: Дали с комбинацията кафе с лимон отслабваме?

Често търсим храни и напитки, с които отслабваме

Дали с комбинацията кафе с лимон наистина отслабваме и има ли странични ефекти?

Кафето ускорява метаболизма и повишава енергийните нива. Лимонът се свързва с детоксикацията и подобряване на храносмилането, известен е и с високото съдържание на витамин С.

Щом кафето и лимонът са полезни самостоятелно, те би трябвало да са още по-полезни заедно? Но дали наистина е така!

Според проучванията кафето действа за намаляване на теглото. Кофеинът окислява мазнините и стимулира метаболизма, като тялото изгаря повече мазнини, дори в покой.

Лимоновият сок също потиска покачването на телесните мазнини  и помага на храносмилането. Въпреки това няма категорични доказателства, че лимонът в комбинация с кафе ускорява намаляването на телесното тегло.

Експертите дори предупреждават, че това може да доведе до нежелани последствия. Киселинността на лимона може да причини храносмилателни проблеми и разрушаване емайла на зъбите, ако се прекали.Съществуват обаче някои ползи от тази комбинация.

Кафето и лимонът съдържат антиоксиданти, които намаляват възпалението  и оксидативния стрес. Понижават стреса, а лимоните са богати и на витамин С, който засилва имунитета.Намаляват вредите от свободните радикали  и подобряват състоянието на кожата.

Източник: Crimesbg.com

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.