Как да опазите сърцето си здраво с натурални продукти?

https://zdravno.net/bolesti/kak-da-opazite-sarceto-si-zdravo-s-naturalni-produkti/112835 Zdravno.net
Как да опазите сърцето си здраво с натурални продукти?

Опазването на сърцето здраво е изключително важно

Никой не се съмнява, че сърцето е един от най-важните органи в тялото ни.Неговото здраве гарантира оптимална функция на всички органи в тялото ни.

Спецовете са открили продукт, който пази сърцето от различни сърдечно-съдови болести.И това е зехтина. Употребата на зехтин повишава концентрацията на плазмен протеин в кръвта ни- Според изводите на експертите ненаситените мазнини пазят сърцето здраво от различни болести.

Според резултатите той потиска и активността на тромбоцитите.Рибата пази сърцето от аритмия и атеросклероза.Те са богати на много витамини и минерали, както и на ненаситени мазнини.

Овесът е богат на фибри и се справя отлично с „лошия“ холестерол, като подобрява и храносмилането.

Горските плодове снижават високото кръвно налягане и разширяват кръвоносните съдове.Богати са на много минерали и витамини, имат повече витамин С от портокалите.

Черният шоколад нормализира високото кръвно налягане, помага за кръвосъсирването.Намалява стреса и успокоява нервната система.

Ядките също са балсам за сърцето. Съдържат протеинови фибри, които намаляват „лошия“ холестерол и съдържат вещества, полезни за сърцето.

Друга полезна храна за сърцето е и червеното вино.То действа детоксикиращо, намалява теглото и намалява плаките по кръвоносните съдове.Зеленият чай също съдържа антиоксиданти, които намаляват вредните радикали, засилва метаболизма, изгаря мазнини и спира образуване на холестеролни плаки.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.