Как да засилим имунитета си през пролетта?

https://zdravno.net/bolesti/kak-da-zasilim-imuniteta-si-prez-proletta/54857 Zdravno.net
Как да засилим имунитета си през пролетта?

Пролетта е прекрасен сезон

Но през този период от годината, когато всичко се събужда за нов живот, нашия организъм също се нуждае от подкрепа. Сега е наложително да го стимулираме в този труден момент.

За целта спецовете препоръчват да се приема витамин Д. За да се предотврати дефицитът на този важен витамин, експертите препоръчват доза в граници от 800-1000 IU.

Другото важно условие е да си осигурим пълноценен сън. Трябва да спим между седем и девет часа, за да сме свежи, бодри и работоспособни. Но за да бъде сънят ни пълноценен, трябва да спим на максимално затъмнено помещение, без шум от телевизор или компютър.

Физическата активност и разходките на чист въздух също заздравяват имунната система. В диетата непременно включете пресни зеленчуци и плодове, също така е необходимо да имате и пълнозърнести храни.

Билковите отвари и напитки също засилват имунитета.Те помагат да се укрепи целия организъм.

Освен това, за да сме здрави, със силен имунитет, не трябва да ограничаваме социалните контакти, също така излетите в планината и на морето.

Да ограничим също така до минимум приема на концентрирани напитки, както и пушенето на цигари.За да сме силни и да се радваме на здрава имунна система.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.