Какви болести отключва нелекувания грип?

https://zdravno.net/bolesti/kakvi-bolesti-otklyuchva-nelekuvaniya-grip/127606 Zdravno.net
Какви болести отключва нелекувания грип?

Много опасен се оказа грипа, който не е доизлекуван

Подобно на Ковид и такъв грип може да причини хронични заболявания.

В последните години няколко изследователски екипа от Англия и САЩ публикуваха проучвания за дълго прекаран грип.

За по-дълъг грип се счита този, при който заболяването протича повече от четири седмици. По принцип грипът минава за пет до седем дни, но при по-продължително боледуване и липса на лечение може да се проточи до три-четири месеца и повече.

Ако грипът не се лекува и продължава дълго време, учените отчитат шест вида болести, които могат да се получат като усложнения.Те са свързани основно с дихателната система, но може да засегнат мозъка и сърцето.

Има и конкретни усложнения като ускорен пулс, кашлица, кислороден глад, диабет тип1, като и задух и болка в гърдите.

И при дълго протичащ грип, който не е лекуван, както и при Ковид учените откриват сходни признаци. И те са затруднено дишане, задух, умора, неразположение, болка в гърдите, в гърлото, главоболие.

Освен това при тези болестни състояния може да се получат когнитивни проблеми, коремни оплаквания, както и депресия, също така и тревожност.

Източник: Ретро

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.