Какви неподозирани опасности крие ухапването от комар

https://zdravno.net/bolesti/kakvi-nepodozirani-opasnosti-krie-uhapvaneto-ot-komar/112994 Zdravno.net
Какви неподозирани опасности крие ухапването от комар

Жегата не само е най-големия проблем на лятото

По-голям проблем са насекомите и най-вече комарите. Които са много опасни.

Веднага след като комарът ни ухапе, може да се забележи образуване на подутина и то кръгла.

Възможно е , в някои от случаите, да се забележи малка точка в центъра на тази подутина. Много скоро след това тя може да се втвърди и да се подуе още повече. Много често може да получим много ухапвания през вечерта или деня от комари, твърдят спецовете.

Ако имунната система е нарушена, тогава може да получим алергични реакции под формата на копривна треска, доста по-голямо подуване и зачервяване на голяма зона, както и подути лимфни възли.

При децата се получава по-голяма реакция при ухапването от комар, отколкото при възрастните.

При ухапването на комари може да излекуваме подуването и сърбежа, като измием местото с вода и сапун.Може да се използват и обезболяващи лекарства, антихистамини или локални лекарства против сърбежи, за да се парира болката и сърбежа.Сърбежът може да се укроти и като поставим пакет с лед върху ухапаното място.

Да се развият тежки алергични реакции при ухапването, това се случва по-рядко. При това положение може да почувствате болки в тялото, болки в главата или треска след ухапване.И ако все пак това се случи, трябва да се потърси медицинска помощ.

 

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.