Какви поразии за организма ни докарва дефицита на магнезий?

https://zdravno.net/bolesti/kakvi-porazii-za-organizma-ni-dokarva-deficita-na-magneziy/126483 Zdravno.net
Какви поразии за организма ни докарва дефицита на магнезий?

Магнезият е изключително ценен за организма ни

Този минерал е необходим на 350 ензима, за да функционира тялото ни правилно.

Недостатъчното количество на магнезий може да доведе до инсулинова резистентност, до безсъние, дори до депресия. Ако в тялото ни количеството му е снижено, тогава чувстваме умора и аритмия, предупреждават докторите.

Ниските нива на магнезия в тялото се причиняват от много неща. Едни от тях са лошата диета, болен панкреас, също така злоупотребата с алкохол, злоупотреба с лекарства, също така от определени генетични заболявания, както и от метаболитни нарушения.

Магнезият се намира в листните зеленчуци, откъдето се усвоява доста бързо от организма.Затова спецовете съветват да хапваме повече листни зеленчуци, както и салати, за да не страдаме от магнезиев дефицит.

Другата причина да имаме недостиг на магнезий са прекомерната консумация на рафинирани храни. Такива са трапезната захар, меда, царевичния сироп, както и такива с високо съдържание на фруктоза.

Прекаляването на алкохол също може да ни докара ниско ниво на магнезий, понеже той съдържа захари. Дори някои лекарства, включително антибиотиците, може да причинят ниски нива на този минерал в организма ни, предупреждават докторите.

Източник: Актуално.ком

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.