Какви проблеми с вътрешните органи предизвиква дерматита?

https://zdravno.net/bolesti/kakvi-problemi-s-vatreshnite-organi-predizvikva-dermatita/132799 Zdravno.net
Какви проблеми с вътрешните органи предизвиква дерматита?

Много често жени, които страдат от алергии, имат много по-сериозен проблем

По ръцете им може да се появят сухи и зачервени области, които впоследствие се покриват с мехурчета и малки пъпчици с гной. Това състояние е познато като контактен дерматит или познат още като домакински дерматит.

Затова трябва да се вземат мерки. Ако това се пренебрегне, на тези места може да се образуват корички, кожата се покрива с нацепвания, които болят  и дори се появяват язви на тези места.

В началото на заболяването жената не осъзнава опасността. Тя продължава да мие чинии с препарати, които са силно почистващи, да чисти с агресивни прахове и да маже ръцете си после с кремове.

Но така само задълбочава болката, защото контактът на кожата на ръцете с тези химикали причинява дерматит. Накрая кожата на ръцете започва да реагира болезнено дори на обикновен тоалетен сапун, както и на хлорирана вода.

Но важното е да разберем, че всякакви кожни болести имат връзка със заболяване на вътрешните органи. Това може да разкрива проблеми с червата, със стомаха, бъбреците или с жлъчката.

Затова не се колебайте, а се обърнете към специалист, е съветът на експертите.В тази връзка изключете всичко, което дразни кожата на ръцете и използвайте домакински ръкавици при чистене.

Източник: Здраве.то

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.