Кое може да причини рак на хранопровода?

https://zdravno.net/bolesti/koe-mozhe-da-prichini-rak-na-hranoprovoda/114345 Zdravno.net
Кое може да причини рак на хранопровода?

Ракът на хранопровода е опасно заболяване

Постоянните киселини може да предизвикат рак на хранопровода

Но това може да се случи само в редки случаи, успокояват спецовете. При това неприятно положение киселините от стомаха навлиза в хранопровода.Обикновено страдащите от киселини в хранопровода обикновено страдат от хранопровода на Барет. Но преминаването му в рак е много рядко, само два на сто от случаите, казват докторите.

Основната причина за рак на хранопровода обикновено зависи от генетичната предразположеност, заяви и д-р Мясников. Най-голям процент от страдащите от това заболяване се наблюдава в Африка, Азия, както и в района на Китай. Но причината не е, че консумират нещо вредно. По думите му горещият чай след пикантна храна не се препоръчва именно заради риск от тази болест.

Има и някои фактори, които повишават вероятността от това заболяване. И причината е в пушенето на цигари, както и прекомерната употреба на алкохол.Някои инфекции също крият риск от това заболяване. На първо място това е човешкият папиломен вирус, както и бактерията хеликобактер пилори.

Симптомите не се различават дълго, нито лесно. Един от признаците е изведнъж да не преглъщате лесно храна, течност, както и слюнка.Имате ли упорити киселини, тогава потърсете специалист.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.