Кога джинджифилът може да се окаже вреден?

https://zdravno.net/bolesti/koga-dzhindzhifilat-mozhe-da-se-okazhe-vreden/115884 Zdravno.net
Кога джинджифилът може да се окаже вреден?

Всеки знае за полезните качества на джинджифила

Коренът се използва за подправка  и като лекарство, заради лечебните му свойства.В много страни джиндифилът се използва в кулинарията и сладкарството.Той е идеално средство срещу настинки, грип, болно гърло. Защото убива вирусите и бацилите.

Коренът повишава имунитета и лекува куп болести. Отлично лекарство е срещу ракови тумори и болести.За целта джинджифилът се смесва с мед и се хапва директно. Активира апетита, като си приема направо или под формата на чай.

При болните от грип се препоръчва да се пие лимон с мед, като към сместа може да прибавите и настъргана част от джинджифила.

Но има болести, при които е противопоказно да се приема от лечебния корен. Не трябва да взимате от него, ако страдате от язва на стомаха или на дванадесетопръстника.

Дори да не сте болни от тези болести, не прекалявайте с консумацията на корена. Защото завишеното количество е възможно да предизвика дразнене на лигавицата на стомаха. Джинджифилът в повече може да предизвика и болезнени спазми на жлъчката.

Ако страдате от бъбречно-каменна болест, джинджифилът може да навреди и на бъбреците. Това се отнася и при наличие само на песъчинки в бъбреците.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.