Кога продължителното ходене носи повече вреди, отколкото ползи?

https://zdravno.net/bolesti/koga-prodalzhitelnoto-hodene-nosi-poveche-vredi-otkolkoto-polzi/137049 Zdravno.net
Кога продължителното ходене носи повече вреди, отколкото ползи?

Ходенето пеша е полезно за здравето, но има случаи, когато вреди

Човек трябва да подбира с какъв темп да прави разходки, отчитайки здравословното си състояние, възрастта, като и ако има болки в ставите.

Продължителното ходене не се препоръчва при хора с плоски стъпала, при травми в ставите, при патология при опорно-двигателната система, при простудни болести и високо кръвно налягане.

 Противопоказно е да се ходи на големи разстояния при проблеми със сърцето, аритмия, както и при захарен диабет.

Прословутите 10 000 крачки, измислени незнайно как, не бива да се изминават, ако имате проблеми със ставите,наднормено тегло, затлъстяване, както при хипертония и сърдечно-съдови болести.

Прекаленото претоварване може да доведе до варикоза, покачване на пулса, болки в ставите и други симптоми.

Възрастните хора трябва да са много предпазливи при продължително и дълго ходене, да не се претоварват. Ако вече имате болки в ставите, гърба и кръста, не предприемайте дълго ходене, защото може да си докарате повече проблеми.

Ако продължително натоварвате тялото си, може да си докарате повече проблеми, последствията ще са сериозни и може да стигнете и до интензивно лечение.

Физическата активност е необходима на човек. Но продължителното ходене не носи ползи на човек, който има проблеми със ставите, кръста и гърба. За да не получите травми, гърбът трябва да е  изправен, а раменете отпуснати.

Източник: Здраве.то, Crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.