Когато навън е жега: Как да подобрите работоспособността си?

https://zdravno.net/bolesti/kogato-navan-e-zhega-kak-da-podobrite-rabotosposobnostta-si/138917 Zdravno.net
Когато навън  е жега: Как да подобрите работоспособността си?

Навън температурите са много високи и това понижава работоспособността ви

Жегата ускорява сърдечната дейност, причинява топлинен стрес и това снижава работните ви способности. Как да ги подобрите, когато навън е адска жега?

Планирането на работата и на почивката ни помага да избегнем излишния стрес. Според експертите е добре да работим сутрин, по хладно, а след обяд да почиваме.

Когато задачите изглеждат големи, това понижава работоспособността. Затова е добре да ги разделим на по-малки задачи, за да поддържаме мотивацията и усещането за напредък.

Създайте комфортна среда за работа, с вентилатор или климатик. Оптималните градуси да са между 23-25 в помещението. Избягвайте пряката слънчева светлина, пийте вода и изберете добро осветление.

Дехидратацията е враг в жегите. Затова пийте вода често, по малко, дори да не изпитвате жажда.

Избягвайте мазните и тежки храни, за да не натоварвате сърцето и храносмилателната система. Не преяждайте, като консумирате най-вече супи, салати, плодове и зеленчуци през жегите.

По време на обедната почивка се разходете, за да избегнете прегряването. Кратките разходки освежават мозъка и ни пречат да прегреем.

За да накарате мозъка си да работи по-добре медитирайте, правете дихателни упражнения и пийте зелен чай.

Ако стресът причинява психически или физически проблеми, преразгледайте работния си график и направете почивка.

Източник: Crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.