Коледната украса носи ползи и за здравето?

https://zdravno.net/bolesti/kolednata-ukrasa-nosi-polzi-i-za-zdraveto/123941 Zdravno.net
Коледната украса носи ползи и за здравето?

Коледната украса влияе добре на здравето

И най-вече имелът, който все повече набира популярност и у нас.Освен повод за коледна целувка на двама влюбени, той е и доста полезна билка.

В различните части на страната ни той е познат под различни наименования. Наричат го още  с името бяла лепка или скребър, също така гръмотевична метла или дърво от Божия кръст.

Келските жреци са го тачили като чудотворно растение, което прогонва злите сили.

Чай от имел понижава кръвното налягане, действа благотворно на сърцето. От древни времене то се използва за лечение на депресия, тревожност или безсъние.

Като цяло тази билка, която се продава и изсушена, лекува нервната система.

Освен като лековита билка, имелът може да се използва като перфектна коледна украса. Ако в домът, където живеете, няма място за елха, той може да я замести.

Клонки от имела, поставени във ваза и декорирани с елхови клончета, в добавка шишарки и различни панделки се превръща в красива украса за празниците.

Така ще си създадате невероятно коледно настроение. Но науката разкрива, че имелът колкото и да изглежда красив, си е паразитно растение.

То се прилепя за гостоприемника със специални приспособления, като извлича вода и хранителни вещества от него, за да съществува.

Източник: Фокус

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.