Колко чаши на ден кафе са полезни и колко вредят?

https://zdravno.net/bolesti/kolko-chashi-na-den-kafe-sa-polezni-i-kolko-vredyat/132622 Zdravno.net
Колко чаши на ден кафе са полезни и колко вредят?

Австралийски учени са установили колко чаши на ден кафе вреди на нашето здраве

На базата на изследване те са стигнали до извода, че пиенето на шест чаши на ден е вредно за нашето здраве. Резултатите на изследването си те са публикували в известни здравни списания.

За да разберат как кафето действа върху здравето на хората, спецовете са експериментирали с 350 хиляди човека на възраст между 37 до 73 години.

Спецовете установили, че пиенето на шест  и повече чаши кафе на ден увеличават риска от сърдечно-съдови болести, човек става нервен, стресът на сърцето може да предизвика инсулт или инфаркт.

Според немски кардиолог кафето не заплашва здравето на сърцето и не повишава кръвното налягане, ако се пие в умерени количества. Освен това кофеинът носи още ползи за организма ни.

Той намалява риска от рак на дебелото черво, от деменция, от диабет, твърди специалистът. В тази връзка разумната норма е до четири чаши кафе на ден, което количество не вреди на нашето здраве.

Източник: Здраве.то

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.