Кошмарите пречат на съня и психичното ни здраве! Тези техники ни помагат да се справим

https://zdravno.net/bolesti/koshmarite-prechat-na-sanya-i-psihichnoto-ni-zdrave-tezi-tehniki-ni-pomagat-da-se-spravim/135774 Zdravno.net
Кошмарите пречат на съня и психичното ни здраве! Тези техники ни помагат да се справим

Кошмарите често нарушават спокойствието на съня

След като се събудят от такъв сън, хората са неспокойни и тревожни.Но има няколко техники, които ни дават по-добър сън и ни гарантират психичното благополучие, за което мечтаем.

Успокояваща рутина преди сън дава сигнал на тялото и ума да се отпуснат. Дейности като четене на успокояваща книга, медитация преди сън или топла вана вършат чудеса с нашето тяло и ни отпускат приятно.

Спазването на такива последователни програми помагат на мозъка да премине в спокойно състояние, което намалява сънуването на кошмари.

Може да сънуваме кошмари заради неразрешен проблем или ако сме подложени на силен стрес, което води до тревожност.

Преодоляването и посочването на тези проблеми намаляват честотата на емоциите.Техники като дълбоко дишане, йога, упражнения за намаляване на стреса, както и разговор с терапевт ни отдалечават от кошмарите, когато спим.

Удобната и сигурна среда за сън ни носи по-спокойна нощ. В тази връзка спалнята ни трябва да е хладна, тиха и тъмна.

Добре е да се елиминират електронни устройства, излъчващи синя светлина, което пречи на производството на хормона, предизвикващ сън.

Ако въпреки всичко кошмарите продължават, добре е да потърсим професионална помощ.

Източник: Crimesbg.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.