Коя храна е най-богата на омега-3 мастна киселина?(Не е рибата)

https://zdravno.net/bolesti/koya-hrana-e-nay-bogata-na-omega-3-mastna-kiselinane-e-ribata/117779 Zdravno.net
Коя храна е най-богата на омега-3 мастна киселина?(Не е рибата)

Има храна, която е богата на омега-3 киселини

И това не е рибата, в която също има полезни киселини. Това обаче е лененото масло. Този продукт е уникален. Притежава не само омега-3, но и още омега-6, както и омега-9 киселини. То е аптека на полезни вещества, защото съдържа още флавоноиди, антиоксиданти, както и витамин Е.

Всички тези полезни вещества помагат да се понижи наличието на холестерол в кръвта и да се подобри здравето на сърцето.

Омега-3 действа стимулиращо на мозъка, пази го от различни болести, подобрява умствената дейност, стимулира и паметта.

Антиоксидант е витамин Е. Той се грижи за кожата, пази от вредните влияния на околната среда.Другите киселини ни предпазват от хронични болести, помага да се преодолее възпаленията в тялото.

Киселините в лененото семе съдържат вещества, които помагат да се засили имунитета в тялото ни.

Освен това действа да се нормализира съсирването на кръвта.Полезните вещества в лененото семе носят още здравни ползи за организма ни. Те ни спасяват от атеросклерозата, също така от болести на мозъка, предпазват ни от инсулт.Помага и за нормализиране при съсирване на кръвта.

Но с лененото масло не бива да се готви, защото изгаря по време на топлинна обработка. Съхранява се в тъмен съд, на хладно, може и във фризера.

 

 

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.