Лекари предупреждават: Тези храни причиняват възпаление на тялото

https://zdravno.net/bolesti/lekari-preduprezhdavat-tezi-hrani-prichinyavat-vazpalenie-na-tyaloto/143973 Zdravno.net
Лекари предупреждават: Тези храни причиняват възпаление на тялото

Има храни, които причиняват възпаление на тялото

Това са установили учени от държавния университет в Охайо, след мащабно проучване. В експеримента са участвали 34 500 възрастни хора от Америка.

Експертите събрали данни от доброволците, както и индекса на диетичното им възпаление, също и от диетата им.

Резултатите от експеримента показали, че 57% от всички участници следвали възпалителна диета.

Процентът бил още по-висок при чернокожите пациенти, хората с по-ниско образование и по-малки доходи, младежите, както и при мъжете.

Възпалението може да причини диабет, сърдечно-съдови болести, както и депресия, също и други психични заболявания.

На базата на изследването учените стигнаха до извода кои храни причиняват възпалението. Това са пържените храни, бързото хранене, сладкиши, червено месо, както и алкохола.

Има и храни и продукти, които действат противовъзпалително. Такива са чесънът, джинджифила, зеления и черния чай, зеленолистни зеленчуци,бобови растения, тлъсти риби и горски плодове.

 Затова трябва да се избягват храни, които причиняват възпаление  и да се набляга на домашната храна, както и такива, които действат против възпалението на тялото.

Източник: Crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.