Лекарите: Внимавайте с тези храни! Провокират киселинния рефлукс

https://zdravno.net/bolesti/lekarite-vnimavayte-s-tezi-hrani-provokirat-kiselinniya-refluks/137451 Zdravno.net
Лекарите: Внимавайте с тези храни! Провокират киселинния рефлукс

Ако страдате от киселинен рефлукс знаете за горчивия вкус в гърлото и киселините в стомаха

При тази храносмилателна болест стомашната киселина се връща в хранопровода, вместо да следва нормалния ход на храносмилането.

Причините може да са тютюнопушене, алкохол, лекарства, затлъстяване или някои аномалии в стомаха.

В тази връзка лекарите препоръчват да се избягват някои храни.Шоколадът може да предизвика киселинен рефлукс. Защото съдържа кофеин и стимуланти, предизвикващи киселини.Богат е и на мазнини, които увеличават времето на храносмилането.

Всички видове спиртни напитки обострят заболяването. Те са сред рисковите фактори за образуване на киселини.

За любителите на кафе лошата новина е, че ако страдате от киселини или киселинен рефлукс, заради съдържанието на кофеин в него, нещата се влошават. Трябва да се избягват още енергийните напитки, черния чай, както и сладките газирани напитки.

Храните, които дразнят стомаха са също и доматите, както и производните като кетчуп,сосове и други. Доматите съдържат киселини, които дразнят стомаха и предизвикват киселини.

Когато тези киселини се консумират, провокират стомаха да произвежда твърде много стомашна киселина и така проблема се обостря.

Газираните напитки разширяват стомаха и повишават киселинния баланс. Напитките съдържат и вредни киселини, които дразнят стените на стомаха и предизвикват ред проблеми.

Източник: Здраве.то, Crimesbg.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.