Най-честата грешка: Или кога насищаме тялото си с отрова!

https://zdravno.net/bolesti/nay-chestata-greshka-ili-koga-nasishtame-tyaloto-si-s-otrova/121521 Zdravno.net
Най-честата грешка: Или кога насищаме тялото си с отрова!

Простите и достъпни храни са най-необходими за организма ни

При нормалното функциониране на червата, токсините не трябва да се застояват в тялото, а да се извеждат извън него. Но щом токсините се задържат в тялото ни, по една или друга причина, това може да доведе до опасни болести.

За да сте здрави обаче, не бива да ограничавате храната, необходима за нормалното функциониране на органите и системите ни. Нито да се лишавате от въглехидрати или мазнини, а да ги консумирате умерено.

Ако правилото се наруши, тогава тялото алармира. Като когато имате постоянен запек, тогава токсините не излизат извън тялото ни, а се абсорбират обратно в кръвта.

Тогава започва възпалението на червата и това може да доведе до рак на дебелото черво, предупреждават експертите. Те алармират, че все повече млади хора страдат от това заболяване.

Спецовете предупреждават, че за да се избегне подобна грешка и да не попречим на тялото си да функционира правилно, да включим следните храни в менюто си.

И това са риба, морски дарове, също така млечни продукти. Много полезни са изварата, зърнените храни, семената, ядките, зеленчуците, плодовете и билките.

Ако обаче забележим тези симптоми, те вероятно алармират за проблеми в стомашно-чревния тракт. И това са промяна във вида на кожата, промяна в настроението, метеоризъм, подуване на стомаха, проблеми с апетита и съня.

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.