Не ги пренебрегвайте! Пъпешите са аптека за здравето

https://zdravno.net/bolesti/ne-gi-prenebregvayte-papeshite-sa-apteka-za-zdraveto/114256 Zdravno.net
Не ги пренебрегвайте! Пъпешите са аптека за здравето

На пазара изобилства от плодове и зеленчуци

Но малцина знаят каква аптека от полезни вещества крият дъхавите пъпеши. Този сладък плод е богат на витамин С, който „помпи“ имунната ни система.Хидратира тялото ни през летните горещи дни и ни зарежда с енергия.

Пъпешите чистят пясък и  камъни от бъбреците, подобряват тяхната работа.

Освен тези ползи, пъпешите са като извор за здравето.Те имат качеството да повишават хемоглобина, премахват главоболието, помагат камъните да се изхвърлят от пикочния мехур, чистят и жлъчката.

Този плод подобрява храносмилането, действа на перисталтиката на червата.Пъпешите са богати на витамин А, затова подобряват зрението, както и работата на очите.

Този плод е особено ценен за тези, които прекарват дълго време пред компютъра.

Когато избираме пъпеш, трябва да гледаме кората, съветват експертите. Ако тя е зелена, това може да означава, че подът не е достатъчно узрял. Ако пък ако е кафява, може да ни разкрива, че пъпешът е презрял.

Обработвани ли са плодовете с химикали, по кората може да се забележат сивкави или розови петна.

Пъпешите се отличават и с различен аромат. Едни миришат по-силно, докато други по-слабо.Ако не се усеща никакъв мирис, значи плодът е недоузрял.

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.