Не се отказвайте от хляба! Това може да ви разболее

https://zdravno.net/bolesti/ne-se-otkazvayte-ot-hlyaba-tova-mozhe-da-vi-razbolee/133172 Zdravno.net
Не се отказвайте от хляба! Това може да ви разболее

В последно време тестените изделия се приемат за вредни

Много диетолози съветват да не ги слагаме на трапезата. Но ако се откажете от хляба напълно, това може да предизвика шок на тялото и да ви разболее. Симптомите може да са като при болни от грип, предупреждават лекарите.

Знаем, че въглехидратите са основен източник на енергия. Като спрем да ги доставяме на тялото си, тогава то започва да изразходва предварително натрупаните гликогенни резерви.

Но те свършат ли, тогава може да почувствате сухота в устата, лесна умора, слабост, замаяност, също така безсъние, дори да ви се разгади.

Ограничите ли консумацията на хляб, така ограничавате и приема на въглехидрати. Това влияе на настроението.

Защото хормонът инсулин води до приемането на въглехидратите и до увеличаване на производството на аминокиселина, позната като триптофан. Тя предшества серотонина, познат като хормона на щастието. При хора, които го имат в по-големи количества обикновено са по-щастливи, по-спокойни и спят по-добре.

Ако не приемате достатъчно хляб, може да възникнат проблеми и с щитовидната жлеза. Случва се да не осъзнаят, че страдат, въпреки характерните признаци като непоносимост към студ, косопад, умора, храносмилателни проблеми като запек.

Диета с нисък прием на въглехидрати и при липса на хляб може да доведе и до дефицит на витамин С, дори да го приемате в достатъчни количества, предупреждават експертите.

Източник: Ретро

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.