Не употребявайте ябълков оцет! Ако имате тези проблеми със здравето

https://zdravno.net/bolesti/ne-upotrebyavayte-yabalkov-ocet-ako-imate-tezi-problemi-sas-zdraveto/132674 Zdravno.net
Не употребявайте ябълков оцет! Ако имате тези проблеми със здравето

По правило ябълковият оцет е полезен

Той се произвежда от ферментацията на ябълките. Отдавна се знае за ценните здравословни качества на този вид оцет.Той решава много здравословни проблеми. Лекува от проблеми на кожата до болки в гърлото, затова се е използвал още от древността  и до днес.

Твърди се, че се е използвал още от древния лекар Хипократ, като лекарят го е смесвал с мед, за да лекува настинки.

Ябълковият оцет е много полезен при унищожаването на патогени и на бактерии. Но той не е полезен за хора, които страдат от определени заболявания.

Хората трябва да не го консумират, ако имат проблеми с бъбреците или страдат от язва. А пациенти, страдащи от диабет и са на инсулин, определено не трябва да приемат ябълков оцет. Причината е, че консумацията му може да доведе до снижаване нивата на калий и то до опасни нива.

Хората с бъбречни проблеми и язва не бива да заменят лекарствата с ябълков оцет, независимо от ползите, които той носи за здравето ни.

Големите количества на ябълков оцет не само могат да доведат до ниски нива на калий, но и да разрушат зъбния емайл, както да направят и други странични поразии.

Източник: Здраве.то

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.