Никога не правете това с врата си!Може да си докарате инсулт

https://zdravno.net/bolesti/nikoga-ne-pravete-tova-s-vrata-simozhe-da-si-dokarate-insult/117222 Zdravno.net
Никога не правете това с врата си!Може да си докарате инсулт

Изпукването на врата е упражнение, което все повече набира популярност

Стигнато е дотам, че много хора не могат да си представят деня без него или да не го направят в рамките на денонощието. В социалните мрежи то набира популярност и е станало хит. Само че това уж безобидно на пръв поглед упражнения може да ни докара опасни последици за тялото, дори инсулт.

Това грешно „щракване“ може да ни докара спукване на кръвоносен съд или мозъчен удар.

Много спецове алармират, че това глупаво упражнение може да е крайно опасно и затова трябва да се откажете от него, за да запазите здравето си.

При прекаленото и бързо огъване на врата някои хора са получили компресорна фрактура.Тя може да зарасне в рамките на шест до осем седмици, докато се възстановите напълно, като се носи специална скоба.

При по-сложна фактура може да отидат за възстановяват и месеци, като се носи гипс, дори може да се наложи операция.

По думите на експертите изпукването на врата може да ни докара още по-сериозни здравословни проблеми. Като например разслояване на гръбначната артерия, което накрая ни докарва инсулт. Разтягането на врата може да причини увреждането на съдовете, както и структурата на шията ни.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.