Освен храна за мозъка: Орехите пазят от преждевременна смърт

https://zdravno.net/bolesti/osven-hrana-za-mozaka-orehite-pazyat-ot-prezhdevremenna-smart/116049 Zdravno.net
Освен храна за мозъка: Орехите пазят от преждевременна смърт

Едва ли някой не знае колко полезни са ядките на ореха

Ореховите ядки значително подобряват здравето ни и носят много ползи за организма ни.Ново проучване на холандски спецове доказва, че една шепа на ден орехови ядки ни пазят от преждевременна смърт.

Има пряка връзка и между ореховите ядки и здравето на сърдечно-съдовата система. Това вече е категорично доказано от серия изследвания.

По думите на експертите няма полза от фъстъченото масло. То е богато на сол и транс мазнини, които сериозно вредят на организма ни.

Освен това, в проучването е установено, че хора, които ядат по десетина грама на ден орехи или фъстъци намаляват риска от преждевременна смърт с около двадесет и пет на сто.

В изследването са участвали хора на възраст между 55 години и 69 години. Експериментът продължил десетина години. В края на проучването резултатите били смайващи. Тези от участниците, които консумирали една шепа орехи и фъстъци на ден „отблъсквали“ от себе си редица опасни болести. И не само болестите на ума и мозъка. Те страдали по-рядко от рак, от захарна болест, също така от невродегеративни заболявания, както и от дихателни болести. Резултатите от експеримента били публикувани във водещи здравни списания в Холандия.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.