От 20 години: Подобна мощна буря не е удряла Земята!

https://zdravno.net/bolesti/ot-20-godini-podobna-moshtna-burya-ne-e-udryala-zemyata/133504 Zdravno.net
От 20 години: Подобна мощна буря не е удряла Земята!

От 20 години подобна мощна магнитна буря не е удряла Земята

За това предупреждават от Центъра за прогнозиране на космическото време в Америка.Спецовете го наричат „необичайно явление“.

Причината е, че пет изхвърляния на коронална маса е насочена към Земята, обясняват те. Периодът на слънчевите изригвания обхваща времето от 10 до 12 май включително.

По време на своята активна фаза Слънцето изхвърля голяма маса плазма.Когато потокът от заредени частици пътува към нашата планета, бомбардира земната окръжност и я огъва откъм дневната й светлина.

Получава се геомагнитна буря, която носи смущения в комуникациите, може да бъдат засегнати и сателитите на по-високо ниво.

Тези частици от слънчева плазма, които навлизат във високите слоеве на земната атмосфера, предизвикват полярни сияния.

Геомагнитните бури може да повлияят на земната орбита и околоземната орбита. Те може да нарушат комуникациите, електрическата мрежа, навигацията,радиото, сателитната система.

Геомагнитната буря, която предизвиква полярни сияния, може да се видят  чак до Алабама и Северна Калифорния, има малък шанс да се видят и от България.

Земята винаги  е била атакувана от магнитни бури, но досега не са успявали да поялият толкова осезаемо на цивилизацията ни, предупреждават спецовете.

Според някои учени геомагнитните бури може да поялият зле на хора с болни сърца и с проблеми на сърдечно-съдовата система.

Източник: Марица, Crimesbg.com

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.