От кои храни може да се заредите с витамин В 12?

https://zdravno.net/bolesti/ot-koi-hrani-mozhe-da-se-zaredite-s-vitamin-v-12/123206 Zdravno.net
От кои храни може да се заредите с витамин В 12?

Витамин В12 е изключително ценен за организма ни

Липсата на този ценен витамин влияе неготивно на цялото ни тяло и на функциите на органите ни. Липсата на витамин В12 може да ни причини промени в нашето настроение, също така забравяне, както и загуба на енергия.

Този витамин е изключително важен за нормалната функция на нервната ни система. При неговия недостиг страда най-вече периферната система. При тежки загуби се стига до конвулсии, парализи, парези, също така не може да се задържи урината и фекалиите. Освен това липсата на този ценен витамин може да причини деменция, също така загуба на паметта.

B12  е в основата на създаване на червени кръвни клетки, също в образуването на хемоглобин и други продукти на кръвта. Тези, на които липсва витаминът, добиват бледа или жълтеникава кожа, както и слабост, също така и умора.

В кои храни се среща  най-често този витамин? Той се намира в животинските продукти. Може да се открие в пилешкия и телешкия черен дроб, също така в скумрията, херингата, яйцата също, пуешкото месо, изварата, телешкото месо и някои други продукти.

Ако изпитваме недостиг на този ценен витамин,свържете се със специалист, препоръчват експертите.Той предписва дневна доза, в зависимост от това как се чувства организма ви.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.