Пържени ядки са балсам за сърцето

https://zdravno.net/bolesti/parzheni-yadki-sa-balsam-za-sarceto/126708 Zdravno.net
Пържени ядки са балсам за сърцето

Солените фъстъци, пържени в олио, не са вредни за сърцето

Не само че не вредят, а са и полезни за сърдечния удар, дори му действат като балсам. Това твърдят от Американската асоциация на кардиолозите.

Преди се считаше, че солените фъстъци действат отрицателно на сърцето.Причината, която се сочеше бе, че имат много натрий. Само че изследванията доказват коренно различно и това е, че имат по-малко натрий. И те съдържат този минерал в по-малко количество, отколкото се съдържа във филия хляб.

След като са извършени серия проучвания се е установило следното, пърженето на фъстъците изобщо не увеличава мазнините в тях.По този начин експертите категорично доказват, че консумацията на фъстъците дори намалява лошия холестерол в кръвта.

И това пък води до намаляване риска от различни сърдечносъдови болести.В добавка фъстъците съдържат редица полезни вещества. Те са богати на протеини без холестерол, витамин Е, ниацин, калий и фолиева киселина.

Всичките тези доказателства показват, че фъстъците, дори и пържените, са изключително полезни за здравето ни.

Последните изследвания доказват, че те са богат източник и на антиоксиданти. Фъстъците съдържат фибри, което ни засищат за дълго време.Те поддържат и дори увеличават броя на добрите бактерии в стомаха, така че ефективно да се разгради храната и да я приемаме по-добре.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.