По време на магнитните бури: Избягвайте тези храни!

https://zdravno.net/bolesti/po-vreme-na-magnitnite-buri-izbyagvayte-tezi-hrani/143999 Zdravno.net
По време на магнитните бури: Избягвайте тези храни!

По време на магнитните бури трябва да правите определени неща, за да не повлияе на здравето

Едно от тях е да спите по осем часа, трябва да спите пълноценно. Трябва да се храните пълноценно, за да запазите здравето си.

Спецовете препоръчват по време на магнитните бури да се избягват пушените,мазните и пържените храни, за да се чувствате добре.

Избягвайте чая и кафето, предпочита се приема само на чиста вода. Най-добрата храна през този период са плодовете, зеленчуците, заешкото и пуешкото месо.

През този период е  по-добре да почивате и релаксирате повече. Също така да спортувате, но по-умерено.

Тялото отделя много сили и енергия ,за да смели пържената, пушената и мазната храна. Отделно натоварването отвън-магните бури действат също зле и ние се чувстваме дискомфортно, обясняват причините лекарите.

Има две противоположни мнения за влиянието на магнитните бури върху здравето на човека. Според учените те не влияят на здравето. Лекарите са на противоположното мнение, че те действат на човешкото здраве.

Има две хипотези за това как слънчевите изригвания влияят на здравето.При едната външните колебания на магнитните бури на планетата влияят на вътрешните колебания в тялото, което нарушава функционирането на клетките.

Магнитните бури действат и на нивото на хормона мелатонин, който отговаря за състоянието на човека.

Източник: Crimesbg.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.