Постоянната умора не е безобидна! Може да алармира за тази опасна болест

https://zdravno.net/bolesti/postoyannata-umora-ne-e-bezobidna-mozhe-da-alarmira-za-tazi-opasna-bolest/119869 Zdravno.net
Постоянната умора не е безобидна! Може да алармира за тази опасна болест

Много жени се оплакват от постоянна умора

Това състояние не е безобидно. То може да разкрива опасна болест. Една от причините да изпитвате постоянна умора е ендометриоза. Това разкрива експеримент, направен в централна клиника в Цюрих.

Болестта представлява разширяване на вътрешния слой на матката, който излиза навън и достига до други органи.В резултат на това всеки месечен цикъл тези огнища нарастват и  кървят отново. Това създава постоянен възпалителен процес  и може да предизвика болезнени сраствания, а в резултат се получават и тежки усложнения.В по-напреднала възраст може да се появят и дълготрайни кръвотечения и болки, които дори се появят при ежедневните дейности.

Смята се за патологично състояние, което може да доведе и до безплодие, защото нарушава яйчниковия резерв.

Швейцарски учени са анкетирали около хиляда сто и двадесет жени. Те са били разпитване за тяхното психическо състояние, тонуса, качеството на съня им през нощта, умора  и други състояния.

Половината от участничките в експеримента са страдали от тази болест на женския полов орган.Половината от болните са признали, че често изпитват внезапни признаци на умора, изпадали са в депресия и са имали нарушения на нощния сън.

По мнение на учените умората е начин на имунната система да се справи с това заболяване.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.