При кои болести бананите вредят на здравето?

https://zdravno.net/bolesti/pri-koi-bolesti-bananite-vredyat-na-zdraveto/53470 Zdravno.net
При кои болести бананите вредят на здравето?

Бананите повишават имунитета

Тези южни плодове намаляват стреса. Но имат и противопоказания. Те съдържат вещества, които могат да предизвикат алергии.Съдържат калории, затова не се препоръчват при хора с наднормено тегло. Плодовете изтласкват течностите от кръвта и помагат за ускореното съсирване.При определени болести на кръвта да се хапват внимателно.

Съдържат нишесте, по-трудно се усвояват, заради което може да образуват газове или подуване на стомаха.

Има болести, при които не се препоръчва консумацията на банани.

Бананите узряват, когато се откъснат. И сложните въглехидрати се превръщат в прости. Хората с диабет, ако консумират узрелите плодове, повишават глюкозата в кръвта си.Затова е добре да хапват неузрели банани.

Не се препоръчва да се ядат банани  и хора със сериозно затлъстяване.Плодовете увеличават захарта в кръвта, бавят метаболитните процеси. В тази връзка мастните клетки се размножават скорострелно.

Хора с исхемични болести също да не ядат банани. Защото плодовете повишават съсирването на кръвта.

Бананите гонят течностите от кръвта и водят до образуване на съсиреци.

Не се препоръчват и при хора, имащи проблеми с храносмилането. Защото южните плодове съдържат в себе си много фибри. Същите причиняват газове и също подуват корема.Фибрите, от друга страна, са полезни за червата и стомаха.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.