Ракът на стомаха се открива по някои първични признаци

https://zdravno.net/bolesti/rakat-na-stomaha-se-otkriva-po-nyakoi-parvichni-priznaci/112705 Zdravno.net
Ракът на стомаха  се открива по някои първични признаци

Ракът на стомаха не може да се открие още в началото

Трудно се диагностицира, но има някои първични признаци, по които разбираме за заболяването.Именно за тях трябва да сме много внимателни, ако ги забележим, съветват експертите.

Експертите посочват, че при някои форми на рак на стомаха може да се забележи кървене в стомаха. Другите признаци, за които трябва да внимаваме са кърваво повръщане или пък гадене.

Тези симптоми може да сочат и за други заболявания, но трябва веднага да потърсим спешна и компетентна медицинска помощ.

При нарастване на туморните образувания в стомаха можем да почувстваме ранно засищане при приема на храна, усещане на тежест в корема, дори да сме приели незначително количество храна. Оплакванията може да са и загуба на апетит, необоснована загуба на тегло, промяна на вкусовите качества.

При рак на стомаха пациента може да се оплаква в горната част на стомаха, но това може да се причини и от наличие на язва в тази част на стомаха.

Но при рак на стомаха болката е по-слаба и по-постоянна от другия вариант.

Другият признак е за трудно преминаване на храната през хранопровода. Това най-често се случва при преминаване на твърдата храна, най-често при консумацията на месо, коментират експертите.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.