С тези храни съдовете на кръвта стават като нови

https://zdravno.net/bolesti/s-tezi-hrani-sadovete-na-kravta-stavat-kato-novi/119689 Zdravno.net
С тези храни съдовете на кръвта стават като нови

Чистенето на кръвоносните съдове е особено важно за здравето

То ни предпазва от инфаркт  и инсулт. С тази дейност трябва да се започне още след навършване на 30-те години.

Стресът, напрегнатият начин на живот, вредните навици, нездравословният начин на живот помага да се отлага лошия холестерол по стените на съдовете на кръвта.

Това води до запушване на кръвоносните съдове, най-вече на тези на сърцето и на мозъка.

Но има няколко храни, които ни помагат да се намали възпалението, да се отпушат артериите и намали високото кръвно налягане.Те са богати на антиоксиданти, на фибри, полезни мазнини, стимулират производството на хормони и вещества, които помагат да се усвоят хранителните вещества.

Една от най-добрата храна за прочистване на артериите са аспержите. Те са богати на минерали, фибри и витамини.Понижават кръвното и пречат за образуване на плака.

Авокадото също понижава риска от сърдечни болести, защото и богато на калий. Понижава триглециридите и лошия холестерол.

Броколито е пълно с витамин К. Той помага да не се калцират стените на кръвоносните съдове, намалява нивото на лошия холестерол. Съдържа фибри, които снижават високото кръвно налягане.

Другата полезна храна са семената от чиа. Съдържат полезни мазнини, които намаляват риска от сърдечни болести.Семената даряват здраве на сърцето и мускулите.

Канелата съдържа антиоскиданти, противоракови вещества, антибактериални и противовъзпалителни вещества. Грижи се за кръвното и холестерола, дори топи мазнини.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.