Шепа орехи решава проблема с „лошия“ холестерол

https://zdravno.net/bolesti/shepa-orehi-reshava-problema-s-loshiya-holesterol/111943 Zdravno.net
Шепа орехи решава проблема с „лошия“ холестерол

Всеки знае каква сила за здравото ни дават ореховите ядки

Орехи могат да се консумират в различни ястия

Орехите засищат и като се хапват самостоятелно.Спецовете са категорични, че те са идеален източник на ненаситени мастни киселини.  Именно те помагат да се нормализира нивото на вредния, на „лошия“ холестерол. Освен това тези продукти съдържат  и целулоза. Нейната роля е да не позволява на холестерола да попадне в кръвния поток и оттам да запуши артериите. А това да ни докара инфаркт и инсулт.

Според редица проучвания  е установено, че именно алфа липоевата киселина държи холестерола в нормални граници.

И нормата за консумация на орехи е страшно приемлива, за да подобрите качеството ни на живот и да се отървем от опасния и вреден холестерол.Необходимо е само шепа орехи на ден или това прави около тридесетина грама дневно. Само след шест седмици ще се види поожителния ефект.

Още едно изследване доказва ползата от орехите. Средиземноморската диета, както и орехите понижават риска от болести на сърцето и на кръвта с тридесет на сто. Вкусните ядки са полезни и за мъжката сила, доказват още серия проучвания.

За това спецовете препоръчват да консумираме орехи всеки ден, за да подобрим здравето си и да засилим имунитета си.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.