Тези скрити симптоми алармират за рак на стомаха!

https://zdravno.net/bolesti/tezi-skriti-simptomi-alarmirat-za-rak-na-stomaha/113975 Zdravno.net
Тези скрити симптоми алармират за рак на стомаха!

Ракът на стомаха се открива трудно

Тази диагноза е една от най-тежките. Причината е, че ракът на стомаха се открива трудно и най-вече късно. Тогава, когато лечението не помага.Това е така, защото при много от болните тази опасна болест протича без видими симптоми.

Все пак има някакви признаци, с които тялото ни сигнализира, че сме пипнали тази страховита болест-рак на стомаха.

Но при някои начални признаци на рак на стомаха може да има кърваво повръщане, гадене, също и кървене на стомаха, твърди онкологът, проф. д-р Александър Серяков.Но тези симптоми може да алармират и за други болести, затова трябва да се потърси спешно специализирана помощ.

Когато туморите в стомаха нарастват, тогава може да се появи оплаквания от ранно засищане и у сещане за тежест в стомаха.

Също така апетит да се загуби, както и да се промени вкусовите предпочитания.

При рак на стомаха може да се чувства тежест в горната част на корема, която може да се обърка и с язвена болест. Но по думите на специалистите болката е по-слаба, но за сметка на това по-постоянна.Друг признак е затрудненото преминаване на храната през хранопровода. Тези усещания може да се случат след приемане на твърда храна, като месото например, предупреждават експертите.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.