Тези сутрешни признаци предупреждават за диабет

https://zdravno.net/bolesti/tezi-sutreshni-priznaci-preduprezhdavat-za-diabet/52890 Zdravno.net
Тези сутрешни признаци предупреждават за диабет

Има сутрешни признаци, по които да познаете диабет тип 2

Болестта стартира с небалансирано ниво на кръвната захар. Причинява различни проблеми със сърцето, също бъбреците, влошава и зрението.

Едни от признаците на диабет при събуждане е силната сухота в устата, както и изпитване на силна жажда. Това се причинява заради небалансираното ниво на кръвната захар.

Признаците се причиняват заради високите нива на кръвната захар, които трябва да се „озаптят“.

Сутринта, при ставането, може да имате още лош дъх в устата, да ви се напукат устните, да изпитвате болка или парене в устат, или в гърлото. Също така дискомфорта може да се изрази и в проблеми с дъвкането, както и с преглъщането, дори да изпитате гадене.

При ставане, заради високите нива на захар, може да изпитате и замъглено зрение.

Страдащите от диабет тип 2 могат да изпитат и изтръпване. Причината е, че нервите не се кръвоснабдяват нормално с кръв,поради което не изпращат сигнали до различни части на тялото. Резултатът е изтръпване или болка, появяваща се в краката или по стъпалата.

Много от хората, страдащи от диабет, също изпитват изтръпване на краката сутрин, при ставане. Причината е в увредените периферни нерви, които стартират от крайниците.

Други признаци са изпотяване, треперене на крайниците, слабост и болка в тях, болка в костите и ставите също, язви, инфекции и др.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.