Тези свръхпреработени храни режат от годините ви! Внимавайте с тях

https://zdravno.net/bolesti/tezi-svrahpreraboteni-hrani-rezhat-ot-godinite-vi-vnimavayte-s-tyah/137733 Zdravno.net
Тези свръхпреработени храни режат от годините ви! Внимавайте с тях

Не включвайте често в диетата си свръхпреработените храни

За това алармират специалистите. Защото тези храни режат от годините ви живот. Според нови експерименти е установено, че хора,

които често консумират преработени храни са по-склонни с десет на сто по-често да си отидат от преждевременна смърт.

Освен това те са застрашени от диабет, както и от редица сърдечно-съдови заболявания.

На този етап не е открита връзка между консумацията на свръхпреработени храни и смъртни случаи, свързани с онкологични болести.

Изследователите са анализирали здравните и хранителни данни на над половин милион души, в продължение на 23 години и са стигнали до следните изводи.

Според проучването тези, които често консумирали безалкохолни напитки, бургери, хот-дог и колбаси имали най-голяма опасност да си отидат от по-ранна смърт.

Дори в тази категория да влизали хора със затлъстяване и тютюнопушене, връзка между преработените храни и смъртността остава.

Вече се препоръчва диета с ниско съдържание на преработени храни, за профилактика на различни болести и за насърчаване на здравето.

Все пак спецовете препоръчват да се продължи с изследванията. За да се установи точно кои аспекти от уртрапреработените храни вредят и застрашават здравето.

Източник: Здраве.то, Crimesbg.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.