Този екзотичен плод смъква лошият холестерол!Гарантирано

https://zdravno.net/bolesti/tozi-ekzotichen-plod-smakva-loshiyat-holesterolgarantirano/117700 Zdravno.net
Този екзотичен плод смъква лошият холестерол!Гарантирано

„Лошият“ холестерол вреди на сърцето и на кръвта

Той може да причини инсулт и инфаркт. В малки количества холестерола е градивен, но в големи се образуват плаки, които запушват кръвоносните съдове и пречат на свободното циркулиране на кръвта.

Освен с лекарства, има природни продукти, които ни помагат да смъкнем холестерола в нормални граници.

Американски учени са направили ново проучване и са достигнали до интересни резултати. Те установили, че едно авокадо на ден намалява лошия холестерол. В експеримента са участвали четиридесет и пет доброволци.Те били разделени на три групи, които имали различно меню.

Първата група консумирала храни с ниско съдържание на мазнини, втората с по-умерено съдържание на мазнини, допълнена с мононаситени мастни киселини. Третата група също хапвали диета с умерено количество мазнини, като консумирали и по едно авокадо на ден.

Пет седмици продължило изследването. Спецовете установили следното. Ако се хапва по едно авокадо на ден, тогава лошият холестерол намалява, то е много полезно за сърцето, защото укрепва сърдечно-съдовата система.

Освен това този южен плод е богат на антиоксиданти и други полезни вещества, които укрепват здравето ни.

Спецовете препоръчват да се консумира авокадо върху филийка пълнозърнест хляб.

 

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.