Този плод е рай за здравето! Сваля холестерола и понижава кръвното

https://zdravno.net/bolesti/tozi-plod-e-ray-za-zdraveto-svalya-holesterola-i-ponizhava-kravnoto/136791 Zdravno.net
Този плод е рай за здравето! Сваля холестерола и понижава кръвното

Учените правят различни експерименти, с които оказват положително действие на здравето

Тези суперхрани са истински рай за здравето и тялото ни, пазят ни от различни болести. Ползите от този плод  е доказан с различни изследвания и публикувани в известни и водещи списания за здравето.

Сините сливи понижават холестерола, е доказано с редица проучвания. Според резултатите консумацията само на 50 грама от плода или това правят по 5-6 сливи на ден снижава лошия холестерол и повишава показателите на добрия.

Хапването на сливи е истински рай за здравето. Този плод е богат на пектин и фибри, които балансират нивата на холестерола в кръвта. Те действат и като антиоксидант, като намаляват възпалението в организма и водят до минимум образуване на тумори. Освен това помагат на жени, които са в менопауза.

Сините сливи помагат на хора, страдащи от анемия и от недостиг на витамини. Те съдържат един път и половина повече калий в състава си, което подобрява работата на бъбреците.

Доказано е също, че сините сливи нормализират показателите на кръвното налягане. Този плод ефективно се справя  и с проблеми на стомаха и на червата.

Те помагат при запек и притежават слабително действие. Страдате ли от запек, просто хапнете по пет-шест сливи на ден и ефекта е поразителен.

Източник: Здраве.то, Crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.