Този продукт ни пази от рак, диабет и сърдечни болести

https://zdravno.net/bolesti/tozi-produkt-ni-pazi-ot-rak-diabet-i-sardechni-bolesti/128400 Zdravno.net
Този продукт ни пази от рак, диабет и сърдечни болести

Има един хранителен продукт, който ни пази от опасни заболявания

Този продукт е един от петте храни, които ни поддържат млади и здрави.И това е зехтинът. Той е богат на основни мононенаситени мазнини  и антиоксиданти. Зехтинът има и противовъзпалителни качества. Всичко това е доказано със серия експерименти.

Зехтинът е натурално масло, което се получава от маслини, плодовете на маслиновото дърво.Наситените мазнини в маслото са 14 на сто, делът на полиненаситените мазнини са 11 на сто, от тях омега- 6  и омега-3 мастни киселини.

Маслиновото масло съдържа витамините К и Е, богат е на мощни антиоксиданти.

Целият набор от полезни вещества в него помага за здравето и парира възпаленията в организма ни.Те са биологично активни.

Те не само се борят срещу възпаленията, но и защитават нивата на холестерола от окисляване. Всичко това помага да се намали риска от развитие на сърдечни болести.

Хроничното възпаление е много опасно. То предразполага за развитие на такива тежки болести като диабет тип 2,сърдечни болести, метаболитен синдром, болест на Алцхаймер, дори на затлъстяване. Зехтинът намалява възпалението, също така и кръвната захар.

Източник: Здраве.то

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.