Този вреден сос, всъщност се оказа полезен за здравето

https://zdravno.net/bolesti/tozi-vreden-sos-vsashtnost-se-okaza-polezen-za-zdraveto/124891 Zdravno.net
Този вреден сос, всъщност се оказа полезен за здравето

Сосовете са любими добавки за овкусяване на ястията

Те са познати още като дресинг и с тях храната добива по-пикантен и приятен вкус.

Кулинарите ги предпочитат, за да получат наистина вкусна и питателна храна. Сосовете може да са топли, студени, сладки, също така солени, но винаги имат течна съставка.

Освен това има такива, в които е добавена подправка, като например соевия сос.

Но пък, от друга страна, експертите предупреждават да не се прекалява с тяхната консумация. Причината е, че са доста калорични и прекомерната консумация може да навреди на здравето ни.

Експертите съветват да не се прекалява с консумацията на майонезата, понеже има доста калории и вещества, които може да не навредят. В същото време спецовете твърдят, че домашно приготвената майонеза е най-полезния сос.

Тя не съдържа почти вредни за здравето ни съставки.За да приготвим майонеза в домашни условия са необходими растително масло, жълтък от яйце, също така лимонов сок, горчица, както и малко количество сол и захар.

Майонеза, приготвени в промишлени условия, може да съдържа излишно количество сол, както и хранителни добавки,както и нишесте, които не са особено полезни за организма ни.

Но приготвим ли я в къщи, тя ще бъде коренно различна от аналога, която купуваме в магазинната мрежа.

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.