Убива ли обикновения сапун болестите?

https://zdravno.net/bolesti/ubiva-li-obiknoveniya-sapun-bolestite/110044 Zdravno.net
Убива ли обикновения сапун болестите?

Пролетта е красив сезон

След зимния период имунитетът ни се нуждае от повече почивка, както и от нови сили. Неустойчивото време, както и липсата на достатъчно витамини са често срещано явление през този период. Те действат на отслабения ни организъм и ни причинява болки. Но през този сезон 80 на сто от болестите, които ни поразяват, могат да се избегнат с обикновен сапун.

Редица експерименти доказват, че чистите ръце са най-сигурната защита срещу много болести, характерни за този сезон. Такива са стомашни разстройства, инфекции по кожата и дихателните органи, също респираторни проблеми и възпаления на очите.

Не всеки мие ръцете си достатъчно, а това трябва да го прави поне по шест пъти на ден. Най-добре е да се използва течен сапун, но и обикновения върши работа, ако по-продължително си търкаме дланите.

Хигиената е изключително важна сред ходене до тоалетната, преди хранене, след като пипаме пари, като ходим до магазина, на пазар, в градския транспорт, по здравни заведения, след като се прибираме в дома си, при здрависване и преди готвене.

За да нямаме проблеми с корема през пролетта трябва да изпълним някои неща. Като да изключим от менюто си пържената и мазната храна, също и газираните напитки. Заедно с тези заръки, спецовете препоръчват поне час след ядене да си починем активно.

Ако се запуши носът ни, заради фарингити, бронхити и синузити, веднага си направете промивка на носа със солена вода.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.