Учени откриха още едно здравословно качество на кафето

https://zdravno.net/bolesti/ucheni-otkriha-oshte-edno-zdravoslovno-kachestvo-na-kafeto/126367 Zdravno.net
Учени откриха още едно здравословно качество на кафето

Плюсовете и минусите за пиене на кафе за много

Но спецовете откриха още едно положително качество на кафето. Учени от колеж в Хюстън открили какви са последствията от редовната консумация на топлата напитка.

В експеримента са взели участие 34 доброволци. Резултатите от изследването специалистите са споделили на ежегодната среща на Американската асоциация по гастроентерология.

В процесът на експеримента спецовете са взели общо 97 проби при биопсия на лигавицата на дебелото черво, от различни негови сегменти.

Експертите установили, че ако редовно пием кафе, влияем положително на състава на чревния микробиом. Това ни предпазва от различни болести.

Но станало ясно, че на практика няма разлика в състава на бактериите в зависимост от редовното пиене на кафе.

Но броят на някои бактерии варирал доста силно. В тялото на тези, които редовно консумирали кафе били открити повече противовъзпалителни бактерии, както и по-малко количество от вредните.

Все пак специалистите предупреждават, че пиенето на кафе на празен стомах е вредно. Не само за корема, но и за сърцето, също и за нервната система.

Ако прекалявате с пиенето на кафе, това е вредно за тялото ни, особено през есенния период.

Източник: Здраве.то

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.