Учени посочиха: Кой час от денонощието е най-стресиращ!

https://zdravno.net/bolesti/ucheni-posochiha-koy-chas-ot-denonoshtieto-e-nay-stresirasht/54923 Zdravno.net
Учени посочиха: Кой час от денонощието е най-стресиращ!

Човекът от града е подложен на различни видове стрес

Стресът, който влияе на психиката, както и на емоциите, се счита за един от най-опасните. Тези стресови състояния може да влияят на нормалната работа на нервната ни система, както и на сърцето ни.

Мерки трябва да се приемат, за да може този стрес да се парира. В противен случай това ще попречи за нормалното усвояване на минерали, витамини, както и на микроелементи.

За голяма част от хората сутрините са най-красиви,  а вечерите спокойни. Но специално изследване посочва кое време от денонощието се оказва най-стресиращи за повечето от хората.

Установено е, че най-стресиращото време за голяма част от хората е времето около седем часа и двадесет и три минути сутринта.

Нов експеримент доказва каква е разликата в стресиращото време между половете.

Първото препятствие за деня при нежния пол е около седем часа и петдесет минути. При мъжете най-първото препятствие, с което трябва да се преборят е с час отгоре или някъде към осем часа и четиридесет и пет минути.

Според спецовете стресът сутрин идва от това, че не всичко може да се свърши в сутрешните часове на деня. Такива са сутрешните задръствания, както и стреса около намиране места за паркиране, приготвяне на закуска за семейството, приготвянето на децата за детска градина или училище, и още битови проблеми.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.