Учените: Ето защо чаят не бива да се пие без захар!

https://zdravno.net/bolesti/uchenite-eto-zashto-chayat-ne-biva-da-se-pie-bez-zahar/144602 Zdravno.net
Учените: Ето защо чаят не бива да се пие без захар!

Непрекъснато се водят спорове дали чаят е добре да се пие подсладен или без захар

Чаят е след най-предпочитаните напитки и то веднага след водата.

Още от преди 4000 години нашите прадеди са се наслаждавали на тази топла напитка. Чаят може да е сладникав, леко да нагарча, да се пие през студените зимни месеца за стопляне или през лятото за охлаждане.

Сладникавият чай ни одобрява, понеже повишава нивата на кръвната захар. Чувствате ли се слаби или леко замаяни, добре е да подсладите чая си.

Захарта може да подобри качеството на по-слабия чай, докато при горчивия да го направи по-добър за небцето.Това е особено важно за запарки, които се правят от черен чай.

Но тя трябва да се приема крайно внимателно, защото е много силна. Вредна е при хора с високо налягане в очите, също така може да ни обезводни. Затова трябва да се пие непременно с чаша студена вода.

Черният и зелен чай съдържат вещества, които ни ободряват. В тази връзка експертите препоръчват да не се консумират преди сън, за да не будуваме цяла нощ.

 

Източник: Crimesbg.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.