Учените препоръчват: Кога да ядем ябълки, за да имаме максимална полза

https://zdravno.net/bolesti/uchenite-preporachvat-koga-da-yadem-yabalki-za-da-imame-maksimalna-polza/128889 Zdravno.net
Учените препоръчват: Кога да ядем ябълки, за да имаме максимална полза

Ябълките са много разпространени у нас

Имаме различни сортове и ябълки с различни вкусове-сладки, леко кисели, зелени, жълти, червени и други.

Всеки знае, че консумацията на ябълка на ден държи доктора далече от дома ни. Но се оказва, че за да има положителен ефект върху организма ни, много е важно през кой час на деня ги ядем.

Според спецовете най-добре е да се консумират през първата половина на деня.

Може да хапвате ябълка като лека закуска, но не и вечер. Причината е, че това може да доведе до повишена киселинност и стомашен дискомфорт.

Освен това може да „събуди“ чувството ни на глад. Добре е да се консумират всички плодове, не само ябълките, три до пет часа след хранене.

Ябълките са богати на фибри, които помагат при храносмилането, намаляват чревните разстройства и пазят от запек. Плодът намалява холестерола.

Той причинява образуване на плаки, които нарушават притока на кръв по артериите и заплашва от сърдечен удар.Исхемична болест, инфаркт  и други сърдечни болести може да се провокират от високия холестерол.

Вкусните плодове съдържат пектин, който снижава холестерола, намалява вероятността от запушване на кръвоносните съдове, както и от заплаха от сърдечен удар.

Пектинът премахва и всички токсини от тялото. Ябълките са богати и на витамин С, който помага да се укрепи имунитета. И са богати на още на куп полезни вещества.

Източник: Здраве.то

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.